FAQ - VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zijn de voordelen van zijden bloemen?
Zijden bloemen zijn hip en trendy. Ze zijn onderhoudsvrij want je hoeft geen slechtgeurend water te vervangen. Er zijn geen rottende bladeren en bloemen waardoor je vaas schoon blijft. Zijden kunstbloemen zijn ideaal voor mensen met allergieën; er is immers geen stuifmeel waarvan je hinder kunt ondervinden.
Bovendien zijn zijden bloemen erg duurzaam. Ze komen dan wel van ver, maar gaan een levenlang mee. Je hoeft niks weg te gooien, want van elk boeket kun je aanvullen met nieuwe stelen (of stelen vervangen) zodat je een nieuwe creatie krijgt. Vooral rond de Kerstdagen wordt daar veel gebruik van gemaakt. Wij spreken niet voor niets van 'blijvend mooie bloemen'!
V
oor kunstplanten geldt hetzelfde: geen onderhoud en geen water geven. De medewerkers van je bedrijf worden 'vrijgesteld' van deze taken. Dat zal erg gewaardeerd worden! En vaak zijn kunstplanten niet van echt te onderscheiden. Het geeft je bedrijf juist een stijlvolle luxe uitstraling!

Hoe stel ik een boeket samen?
Mocht je kans zien om ons showroom-atelier in Gilze te bezoeken, dan verwelkomen we je graag met een kop koffie of thee. We laten je zien (en voelen) welke soort bloemen we in onze collectie hebben. Jij geeft aan wat je wensen zijn en wijst een aantal bloemen aan waarmee Agnes ter plekke aan de slag gaat. Er kan altijd een steel bij of af. Net zo lang tot je helemaal tevreden bent en alle stelen tot een boeket gebonden kunnen worden. Je kunt er op wachten!


Ik zie zoveel foto's van bloemen en boeketten op jullie site; ik kan niet kiezen!
Om de keuze in de veelheid in bloemen nog makkelijker te maken hebben we voor jou een aantal boeketten samengesteld die je ook online kunt bestellen. Deze e-boeketten wisselen regelmatig van samenstelling en kleur, meestal naargelang het seizoen. In het voorjaar presenteren we andere boeketten dan in het najaar. Maar er zijn natuurlijk ook 'jaarrond' boeketten. Aan jou de keuze. 


Wat kost een gemiddeld boeket?
Bij de getoonde e-boeketten zijn we uitgegaan van een basisprijs. Deze wijzigt zodra je een ander boeketformaat aanklikt. Sommige boeketten lenen zich erg goed om een grote volle creatie van te maken. Andere zijn fraai in een kleinere of compactere vorm. Daarom hebben wij voor jou al een keuze gemaakt zodat elk formaat perfect past bij het soort boeket.

Hoe kies ik een geschikte vaas bij een boeket?
Onze e-boeketten zijn er in 5 maten: S, M, L, XL en XXL. De maat in combinatie met de prijs is afhankelijk van de soort bloemen, de steellengte en de compact- of luchtigheid van het boeket. 
Een gemiddeld M- of L-boeket plaatsen we in een vaas van zo'n 35cm hoog, met een kleine halsopening van ± 8cm. De totale hoogte van boeket inclusief vaas komt dan op zo'n 65cm.
Omdat een XL- en XXL-boeket vaak veel meer stelen telt of langere stelen heeft, adviseren we daarvoor een (hogere) vaas met een iets wijdere opening te nemen. De totale lengte van een dergelijke creatie wordt ± 95cm.
Slechts één of twee stelen in een vaas geeft vaak ook al in een fraai en sierlijk esultaat. Rechtop in een vaas met een zeer kleine opening, of schuingeplaatst in een vaas met een brede(re) halsopening.
De vazen en bijbehorende prijzen worden binnenkort toegevoegd aan onze website.


Moet ik het bindtouwtje om een boeket nou wel of niet losmaken?
Elk boeket van VZSF is handgebonden. Na samenstelling van het boeket worden de stelen door ons op maat geknipt zodat ze perfect passen in de betreffende vaas. Daarom vallen de bloemen altijd mooi en op een natuurlijke manier. In een vaas met een kleine opening zitten de stelen goed 'opgesloten' en valt het gebonden boeket niet naar voren, achteren of opzij, waardoor het schuin in de vaas komt te staan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als je het touwtje zou verwijderen dan vallen de takken uit elkaar en - zeker bij een vaas met een wijde(re) opening - heeft dat tot gevolg dat de compositie teniet wordt gedaan. Dus wij adviseren om het bindtouw vast te laten zitten.

Kan ik de bloemstelen buigen?
Een van de gemakken van zijden bloemen is dat ze enigszins buigzaam zijn omdat er een ijzeren kern in zit. Zó kun je een bepaalde bloem (met beleid!) naar boven of beneden buigen, bij de kop of aan de steel. Om nèt dat bijzondere accent te leggen. Op onze socials vind je daarover instructiefilmpjes.
Is je vaas langer dan de stelen van het boeket (dus raken de stelen de bodem van je vaas niet), dan kun je een paar van de onderste/buitenste bloemstelen voorzichtig wat buigen zodat de kromming van de steel nèt aan de bovenkant de vaas zit. Het boeket zakt dan niet weg in de vaas maar 'rust' dan op de bovenrand. 


Kan ik een bestelling thuis laten bezorgen?
De boeketten worden nu nog door ons zelf thuisbezorgd in de gemeente Gilze en Rijen en omstreken: binnen de driehoek Tilburg-Breda-BaarleNassau. De prijzen zijn afhankelijk van je woonplaats en vind je bij het plaatsen van je bestelling. We verwachten in de eerste maanden van 2022 een externe vervoerder te hebben gevonden die onze bestellingen in heel Nederland en België kan bezorgen.


Zit je vraag hier niet bij? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier

© 2021 - 2023 Van Zon Silk Flowers & Office Support | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel